האופנה החדשה במטבח שלך!

האופנה החדשה במטבח שלך!

בשנות השמונים היו אלו חולצות הבטן, שמהר מאוד התחלפו בטוניקות ארוכות כמעט עד הברך. כמו בלבוש כך גם באוכל בשנות השמונים היה זה האוכל המהיר והשמן שגם הוא התחלף מאגרול אתיר שומן לסושי בריא ודל שומן.

"אנחנו דור מזוין" שר אביב גפן… כשחצי עולם נרעם ממילות שיריו.

אנחנו דור, שונה אני מודה. בדיוק בנקודת הזמן בה אתה מביט סביב וחושב כל העולם זו תיבת נוח אחת גדולה. החל מהגוף שלנו הבנוי ברובו בזוגיות: זוג עיניים, זוג שפתים, זוג ידיים וכד'. אפילו הצמחים הם זוגות של זכר ונקבה, פרחים, עצים ואפילו את התמר מזווגים.

חשמל: שקע ותקע, זכר ונקבה, מינוס ופלוס. כמעט כל דבר בעולם בא בצורה של זכר ונקבה או בזוגות שנועדו לחיות זה עם זה.

אבל, אז ישנה מהפכה אמיתית… ממש טרנד שבו כל האינדוודואל יוצא החוצה: יש פחות אנשים שבוחרים במוסד הנשואים, יש יותר צורות של זוגיות, יחסים וקשרים.

בטרנד הזה יש לנו: הטרוסקסואלים, רווקים, הומים ולסביות נשואות, אימהות חד הוריות, גם אבות… וכך יוצא שיש לנו גם:

שף פרטי, מאמן כושר פרטי, אימון אישי, רכב פרטי, מיתוג אישי, סטיליסט אישי, בית פרטי,  מאפרת אישית, יומן אישי, יבוא אישי, מחשב אישי, קאוצינג אישי, ואפילו איש מכירות אישי (וואלה, אתה באמת מוכר רק לי…?).

אילו היו מכניסים אותי לאולם עם 500 איש והיו מבקשים ממני לדבר על אהבה, אין לי ספק שהייתי מדברת על אוכל, עוגות גבינה, קצפת, תותים, ענבים ושוקולד. מספרת להם על האהבה האפלטונית שלי, מלאת התשוקה, היפה, החכמה והטעימה. ואיך כשאני מביטה במיקסר לי ואומרת בגאווה "תראי איזה חתיך"!!!

וכמו שהטרנד עכשיו הוא האינדווידואל, שהשתלט בכל מקום שאותו כבר ציינתי.

אין דבר כזה שהוא הישאר מחוץ למטבח…

בעבר היו מציעים לנו ארוחות זוגיות, מנות גדולות שניתן לאכול השניים.

אבל הטרנד הזה כבר עבר אותנו, אנחנו חיים בעולם קולינרי שבו מציעים לנו מנות אישיות, הכל בצורה של סושי אישי, פאי אישי, קאפקייס, מיני פשטידה וסלט אישי.

בעולם האופנה קוראים לזה וינטג' והוא מתייחס לביגוד שיוצר בשנות ה- 20 של המאה ה- 20 הוא ביגוד עתיק. אגב במקור המונח וינטג'  מתייחס דווקא לשנת בציר ענבי היין.

לעומת זאת אופנת רטרו מתייחסת בדרך כלל לביגוד חדש המחקה סגנונות אופנה מעידן קודם, מה שהופך אותו למודרני וחדשני.

בהקשר זה ניתן לראות את השילוב של מיקסר קנווד החדש, שמצד אחד למיקסר של קנווד שמור המון מקום של כבוד עוד משנות השמונים של המאה ה- 20 ומצד שני המיקסרים החדשים המשוכללים שיודעים גם לבשל וגם לאפות.. כן, בדיוק מה ששמעתם!!!

 

אז אם כבר רטרו… איך אפשר שלא להזכיר את הפחזניות שחזרו בסערה וכובשות אותנו שוב מחדש כמו רוח קרירה וצוננת ביום קיץ חם…

מתכון לפחזניות של השף אורן גרין

 

המתכון מותאם לשימוש במיקסר המבשל של קנווד

 

להכנת בצק רבוך לפחזניות:

החומרים:

340 מ"ל חלב

7 גרם מלח

7 גרם סוכר

150 גרם חמאה

225 גרם קמח

350 גרם ביצים

אופן ההכנה:

במיקסר מבשל מצויד בוו גיטרה גמיש מרתיחים את החלב, חמאה, סוכר והמלח. במהירות נמוכה מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים עד אשר כל הקמח נספג והתערובת מתייבשת. מכבים את התרמוסטט ומערבלים לצינון קל.

מוסיפים את הביצים בהדרגה. כעת הבצק מוכן לשימוש – מעבירים לשק זילוף מצויד בצנתר ומזליפים על תבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון או נייר אפייה.

מחממים תנור לחום של 150 מעלות ואופים שעה ומקפידים לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה.

קרם פטיסייר וניל:

600 מ"ל חלב

כפית משובחת וניל

220 גרם סוכר

4 ביצים

60 גרם קורנפלור

100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בקערת המיקסר לבישול, מצוייד בוו גיטרה גמיש, מכוונים ל- 100 מעלות ועל מהירות נמוכה ומבשלים עד לרתיחה.

מצננים וממלאים את הפחזניות.

אתם עוד פה???

 

רוצו למטבח

 

כמו תמיד אשמח לתגובות

2 תגובות ל-“האופנה החדשה במטבח שלך!

כתיבת תגובה