דג על מעבר חצייה

דג על מעבר חציה…

העולם מתחלק לשניים:

בשלב הבסיסי ביותר הם אילו שאוהבים דגים מול אלו שאינם אוהבים דגים.

השלב המתקדם יותר הוא אילו שאוהבים דגים אך לא אוהבים גפילטע – פיש.

על כן סידרתי לכם דג על מעבר חציה… גפילטע – פיש ללא תוספת סוכר.

על אף שהמתכון אינו מכיל סוכר, הדג מקבל מתיקות עדינה מהגזר המבושל

אני אוהבת לאכול אותו כשהוא חם… רוב האנשים אוכלים אותו קר ומתוק…


הגפילטע פיש של פלפלת (אמא שלי)  

 

המרכיבים כ-15 קציצות:

לקציצות:

1 ק"ג קרפיונים טחון

2 בצלים מגורדים

2 ביצים

1/2 עד 3/4 כוס קמח מצה

מלח ופלפל לבן

לציר:

2 בצלים פרוסים לטבעות

2 גזרים פרוסים לעיגולים

מלח ופלפל לבן

לעבודה:

ליצירת הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הדג הטחון מוסיפים את הבצל המגורד, הביצים, קמח מצה, מלח ופלפל עד לקבלת עיסה אחידה. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות. (לא שמנות מידיי).

ליצירת הציר: בסיר גדול ושטוח מניחים את טבעות הבצל, הגזר מתבלים במלח ופלפל. מסדרים יפה את הקציצות על גבי הסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי הקציצות ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים.

***

טיפ: את הדג קונים בחנות דגים, דג קרפיון טרי לפני שטוחנים משקלו 3 ק"ג בערך.

את הראש והזנב לא טוחנים ולכן משקלו מצמצם ל- 1 ק"ג דג טחון.

באמת חשבתם שזה כזה מסובך…

כתיבת תגובה