חיזור גורלי – מתכון לפיצה ביתית

 

חיזור גורלי…

כשהייתי ילדה הייתי הולכת הרבה עם אבי לשוק.

(כן… חייבים קצת לשחרר את ההיפראקטיביות של הילדה הזו… שאפילו טלוויזיה לא רואה).

"קחי שקית ותבחרי תפוחים" – כך נתן לי הוראה

"ואיך בוחרים תפוחים?"

"תחשבי רק על תפוח… כזה שאת הולכת לאכול אותו,

אם את מוכנה לאכול אותו תכניסי לשקית, אם לא תשאירי אותו לו…"

"ואיך בוחרים עגבנייה?"

 

"תלוי מה את רוצה להכין?"

"אבא!!! "

"אם את רוצה רוטב לפסטה, או פיצה  אז את צריכה אותן אדומות, בשלות וקצת רכות.

אם את רוצה אותן לסלט אז תבחרי אדומות אך מוצקות.

"ואם ביום שלישי לא בא לי…"

אז זהו שמאז ומתמיד השוק היה עבור אבי ביקור קבוע של שלוש פעמים בשבוע.

שאם לא מגיע שלוש פעמים בשבוע לשוק הבסטה מתקשרת לבדוק מה שלומו?

וכשמגיעה עת ארוחת שבת ולמרות כל ההשקעה הארוחה הסתיימה בפחות משעה.

"כל כך הרבה בישלנו… השקענו וכבר… זהו? נו תאכל עוד משהו. "

"ומה יגיד רס"ר השוק… שהלך, תרח.. סחב והביא… "

"אבא באמת כל הכבוד… אחרת לא הייתה לנו ארוחה כל כך טובה"

"ומה על החקלאי? שזרע, השקה, חיכה לחמה… וכשבא השעה ליקט ואסף "

לא שעה, לא שעתיים לפעמים עונה ולפעמים גם שנה!!!

אז נכון, רובנו לא חושבים על הפשטות הזאת בה האוכל בא לצלחת שלנו.

ועכשיו נותרו רק הפירות שהן ממש לפי "עונה".

פעם… עגבניות היו רק בקיץ… שכן, אם לא חיזרת אחריהן בזמן זה עשוי היה להיות מאוחר.

אך למרות שבימנו הן מככבות כל השנה ממש עכשיו זו שיא העונה!!!

היא רעננה, חושנית, אדמונית, ומלאת תשוקה… כן. אני מדברת על עגבנייה!!!

אז הינה 10 עובדות שכדי לדעת על עגבניות:

1. מקור העגבנייה הינו בפרו העתיקה.

2. שורש המילה ע.ג.ב. – מלשון חיזור המגביל לשמה האירופאי "תפוח אהבה".

3. קיימים למעלה מ- 10,000 זנים של עגבניות בעולם.

4. ישראל מייצאת לעולם קילו זרעי עגבניות במחיר של 350 אלף דולר לקילו!!!

5. הישראלים צורכים כ- 100 טונות עגבנייה בשנה.

6. ע"פ סקר הטעמים הגדול של ארגון מגדלי הירקות,

    נמצא כי מבין הירקות העגבנייה היא האהובה ביותר על הישראלים.

7. כתם ירוק על העגבנייה מעיד על טעמם הטוב של הגרעינים שבפנים העגבנייה.

8. לעגבנייה טרייה יש ריח טוב.

9. . העגבנייה מכילה כמות גבוהה של ליקופן שהוא נוגד החמצן המוכר כמסייע במניעת מחלות סרטן.

10. הפעם זה לא שטויות במיץ עגבניות.

 

אז לכבוד החופש הגדול…

 

הילדים שרוצים לאכול וההורים שכבר לא יודעים מה עוד אפשר להכין?

 

הרי לכם מתכון פיצה ביתית!!!

 

 

פיצה ביתית:

 

חומרים:

 

לבצק:

1/2 קילו קמח

1 + 1/2 כף שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

50 גרם מרגרינה

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

לרוטב:

6 עגבניות חתוכות לקוביות

2 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

1 שלוק קטשופ

3 שיני שום כתוש

מלח ופלפל

לקישוט:

עגבנייה פרוסה דק

זיתים ללא חרצנים פרוסים

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

לעבודה:

1. בקערה שמים את כל חומרי הבצק ולשים לגוש חלק ורך למגע.

    מתפיחים ומעבירים לתבנית אפיה.

2. מבשלים את כל חומרי הרוטב בשיר עד אשר העגבניות רכות ומבושלות.

3. מרכיבים את הפיצה: מעל הבצק יוצקים את רוטב הפיצה.

    מעליו מסדרים יפה את העגבניות (תיזהרו אחר כך יש מסר פלפלת – אז לסדר יפה).

    מעל העגבניות מפזרים את הגבינה הצהובה ומעל הכל את הזיתים.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד אשר הבצק מוכן בערך כ- 40 דק'.

אתם עוד כאן???

רוצו למטבח!!!

כמו תמיד אשמח לתגובות…

6 תגובות ל-“חיזור גורלי – מתכון לפיצה ביתית

  1. אפשר – למרות שהטעם יוצא שונה
    אם מדובר מטעמי בריאות – 50 גרם מרגרינה לכמות כזו זה מזערי.
    לחלופין אפשר כוס שמן במקום 1/2 כוס שמן ובלי מרגרינה – עדיף מבחינת טעם.

כתיבת תגובה