מוסקה או מוזיקה להמונים…?

מוסקה או מוזיקה להמונים…?  

אתמול התגלגלו לידי זוג כרטיסים דרך יפעת בן יאיר –

להופעה של נתן גושן שאירח את אפרת גוש,

האמת שמאוד רציתי ללכת…  אבל כל החברים היו בממתינה:

האחד בחו"ל

שניים עדין בעבודה,

האחרת הולכת מחר לטיול והופעה…

אפילו אחי "אייל מרדיו פרימיום להמונים"  – שיום קודם חזר מארה"ב כבר צלל לתוך העבודה.

בקיצור גם אני העברתי את הכרטיסים ליד אחרת – שבסופו של דבר הלכו ונהנו.

ובחצות אחרי שיצאו מההופעה שלחו לי הודעה:

 " תודה על הכרטיסים שיהיה לך וליפעת אחלה סופ"ש "

מה שהכי הפתיע אותי שהיו ששאלו אותי מי זה נתן גושן? מה הוא שר?

אז הינה טעימה מהשניים

טוב, אז אחרי שכבר טעמתם קצת מוזיקה,

מה דעתכם לטעום גם מוסקה???

נראה לי שדווקא מתאים –

מוסקה להמונים

 

לחצילים:

2- חצילים

קמח לבן רגיל

ביצה

למילוי הבשר:

1 בצל גדול חתוך לקוביות

700 גרם בשר בקר  טחון

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח/ פלפל

1 ביצה טרופה

100 גרם צנוברים קלויים (באמת שלא חובה)

לקישוט:

עגבניות חתוכות לפרוסות

לעבודה:

לחציל:

מקלפים מעט את החציל ופורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ ומפזרים מעל מלח גס.

מייבשים את פרוסות החציל למשך 3 שעות להוצאת הנוזלים.

טובלים את בחציל בביצה טרופה ואחר כך בקמח ומטגנים במחבת עם שמן, משני הצדדים.

מוצאים את פרוסות החציל ומניחים על נייר סופר להתקרר מעט.

מכינים אתת מילוי הבשר:

במחבת רחבה עם שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערביים ביחד עד שהבשר מתפורר ומתחיל להתבשל מעט. מוסיפים את הפטרוזיליה וכסברה, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל את הכלב יחד עוד 7 – 10 דקות.

כאשר העסק מתקרר מוסיפים ביצה טרופה והצנוברים ומערביים היטב.

מרכיבים את המנה:

בתבנית אפייה מסדרים את המנה, מניחים פרוסת חציל ועליה מילוי בשר בכמות נדיבה.

מכסים בפרוסת חציל נוספת.

ומעטרים בפרוסת עגבנייה…

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות לפחות.

המוסקה מקבלת צבעים וניחוחות… אתם כבר תדעו מתי בדיוק להוציא אותה!!!

אתם עוד פה???

רוצו למטבח!!!

כמו תמיד – אשמח לתגובות 

כתיבת תגובה